Az MV Agusta nem tervezi új superbike gyártását a 2017-es esztendőben

 

 

Az izgalmas olasz gyártó, az MV Agusta nem rendelkezik megfelelő alapokkal az új motorkerékpárok kifejlesztésére, nyilatkozta az MV Agusta vezérigazgatója, Giovanni Castiglioni egy interjú során az ausztráliai Motorcycle News-nak. A legfrissebb hírek szerint az MV Agusta viharos évek előtt áll, hiszen pénzügyi problémákkal és teljes menedzsment átalakítással kellett szembesülnie. Nagyon kevés a rendelkezésre álló forrás, amelyet superbike fejlesztésekre fordíthatnak.

 

Ehelyett az MV Agusta egy új négyhengeres Brutale modell tervezésére és gyártására összpontosít, amely 1200 köbcentis motorral rendelkezik. Az új Brutale-t a 2016-os EICMA Motocross Show-ban mutatták volna be Milánóban, de most a teljes projektet az újévre tolták ki. Árat sajnos nem tudunk az új Brutal modellhez, de valószínű, hogy az új utcai harcos ugyanazt a négyhengeres motort kapja majd meg, amit az F4 superbike-nál már láthattunk.

 

Az MV Augusta a pénzügyi válság idején 50 millió eurós adósságra tett szert, amelyeket terveik szerint hitelezők segítségével sikerül áthidalnia. 2015-ben a válság ellenére mintegy 100 millió eurós forgalmat sikerült még így is lebonyolítaniuk. Ez mintegy 30%-os növekedést jelentett az előző évhez képest. Nemrégiben az olasz márka új befektetőkre tett szert, a Black Ocean csoport személyében. A befektetési csoportnak az MV Augusta, mintegy 30-40 százalékát értékesítették.

 

Az MV Agusta egy igen erős márkának számít a motorkerékpározásban. Versenyképes örökség, egzotikus olasz származás, a kiváló minőségű és nagy teljesítményű motorkerékpárok gyártójaként ismert. Az elmúlt 12 évben négyszer esett át tulajdonos váltáson, legutóbb a Harley-Davidsontól került át a jelenlegi 25 százalékos tulajdont birtokló Mercedes-AMG-hez. A likviditási válság leküzdésére irányuló stratégiájának részeként az MV Agusta nagy létszámú munkaerő leépítést hajtott végre és a termelést évente 5000 egységre korlátozta az előző 9000 egységről.

 

Megosztás
MVA Motoros Club