Ebben az évben gyártották le az utolsó darabot a Brutale 800-as Dragster RR-ből, amely a Hamilton-féle limitált kiadás

Brutale RR 44 Lewis Hamilton Edition. Aki szeretett volna egy ilyen motort újonnan már nem biztos, hogy hozzájut, hiszen legyártották belőle az utolsó darabot is.

A fent említett szériából csak pár darab érkezett be az országba, amelyet a gyűjtők már talán meg is vásároltak. A Forma-1 világát folyamatosan nyomon követők biztosan látták Hamilton mutatványát, amikor a 2016-os évben gumifüsttel borította be a pályát. Nem mással volt a pályán, mint egy MV Dragsterrel. Természetesen Hamilton választása nem okozott túl nagy meglepetést senkinek sem, hiszen a Mercedes versenyzőjéről van szó. 2014 óta a Daimler AG-n keresztül a Mercedes is résztulajdonosa a gyárnak és valószínűleg ennek köszönhetjük ezt a különleges szériát is. Mindösszesen 244 darab készült a különleges limitált kiadású motorból, amely azóta sokak kedvence lett. A limitált kiadású motorokon természetesen a 44-es rajtszám is feltűnik, valamint a versenyző neve. Ezen kívül még számtalan apróbb meglepetést is tartogat a motor külleme, hiszen a kiegészítők nagyon egyediek. A karbon elemeket kapott motoron maga Lewis Hamilton is dolgozott, hiszen a világbajnok segítségével állították össze.

Maga a motor a 2016-os évhez képest technikailag visszalépést jelentett, de dizájnban előrelépést hozott a neves cégnek. Az utóbbi években a gyártók egy re több újdonsággal rukkoltak elő és szinte az összes új modell erősebb és könnyebb, valamint gyorsabb volt előző társainál.

A Brutale az EURO 4-es normák miatt sajnos egy kis súlyfelesleggel küzd és vesztett erejéből is, de ez valószínűleg a tartalmasabb kipufogónak is betudható. 2017-es évben azonban várható a Brutale 800 RR, amely már 140 lóerővel boldogítja új tulajdonosát. Ez a Brutale sokkal szebb külsőt kapott, mint elődje és a LED-es fényszórók is teljesen átdolgozásra kerülte. A friss dizájn és a szellős küllem bizony igen versenyképessé teszi ezt a motort. Hátulra a Sahs felsőpolcos rugós tag került, míg előre a Marzocchi felfüggesztést alkalmazzák.

Megosztás
MVA Motoros Club