MV Agusta és Pirelli

Már évtizedekkel ezelőtt elkezdődött a Pirelli és az MV Augusta együttműködése. A Brutal 800 ennek az álompárosnak a szülötte.

 

Az olasz motorgyártás királyai megint kitettek magukért, hiszen a Diablo Rosso III szupersport abroncsokhoz hangolták hozzá az új motor teljes fényezését. A gyártók számára az MV Augusta nagyon fontos, ezért csak és kizárólag a legjobb minőségű olasz alkatrészeket építik be a szuper motorkerékpárba. Erre példa az is, hogy 2011 óta a motorokra csak Pirelli abroncsokat szerelnek és ezzel is hozzák forgalomba. 2008-ban a legendás tervező Massimo Tamburini távozott a cégtől, ez az ő utolsó tervei alapján született motorkerékpár. Maga a sorozat világszinten bombasikernek számított. Ma már az MV Augusta összesen 8 modellből áll. Ide tartozik a legelső F4 750 naked superbike, a 4 hengeres 1090 köbcentiméteres, a 800-as 3 hengeres, illetve a 675-ös blokkalt felszerelt MV Augusta is.

 

A Diablo Rosso abroncs már harmadik generációs, amely 2015-ben került forgalomba. Eredetileg ezt az abroncsot a Brutale 800-hoz szánták, amely a Rosso II-es továbbfejlesztett változata. A naked, a szupersport és a sport tuning modellekhez szánták. A mérnökök tervezés során leginkább azt tartották szem előtt, hogy a motorosok a motorkerékpárjuk sportosabb oldalát is megismerhessék.

                      

A Diablo Brutale tervezésekor a mérnökök a Brutale 800 műszaki alapjait megtartották és magán a stíluson változtattak csak. Rengeteg Pirelli logót kapott, matt fekete fényezést, piros csíkokat, amelyek a villámokra hasonlítanak, valamint az abroncsok oldalfala is piros lett. A kihívó Diablo Brutale sokak sajnálatára valószínűleg soha nem fog sorozatgyártásba kerülni.

 

Megosztás
MVA Motoros Club