MV Agusta modellek

2015-ben a következő modellek voltak elérhetők az MV Augusta termékpalettáján

Elsőnek az F4 1000 és 1000 RC-t érdemes megemlítenünk, amely a gyár új fejlesztése volt a gyár feltámadása után. Szerencsére átesett néhány fejlesztésen, amelyek a külsejét tekintve is izgalmasak voltak. Az eredeti stílust a tervező mérnökök meghagyták, így az erőforrás 200 lőerős lett, és a limitált kiadású RC már 212 lóerőre volt képes. Tervezéskor és építéskor nem igazán az országútra tervezték, hiszen a SuperBike mezőnybe szánták.

Az F3 675 és a 800 az F4 kistestvére, amely már 3 hengeres erőforrást is kapott és a méretek még kompaktabbak, mint valaha. A legelső változata még 675 köbcentis motorral büszkélkedhetett, de később már a 800 köbcentis testvárt is piacra dobták. A 675 köbcentis továbbra is elérhető maradt a vásárlók számára, hiszen a SuperBike 600-as SuperSport kategóriánál csak ezzel lehet nevezni. Az F3 bizonyította a pályákon tudását.

A Brutale 800 és 1090-es az F4 által elért sikeres után következett, amely már a csupaszabb motorok kedvelőinek készült. Első alkalommal még 4 hengerrel büszkélkedhetett, de ez mára már elérte az 1090 köbcentit. Az F3 megjelenésével összhangban piacra dobták a 800-as Brutale-t, hiszen fontos volt, hogy legyen egy háromhengeres nakedbike is. Az RR modelleket a pályák szerelmeseinek kínálja az MV Augusta.

A Brutale Dragster 800RR menettulajdonságaiban nem sokban különbözik a Dragster-től inkább csak az átépítése üt szemet. Lerövidített farrész, alaposan kidolgozott részletek, külső felnik, átalakított idomok jellemzik. Az eredmény nagyon látványos, ebben egyetérthetünk!

A Rivale 800 a Ducati Hypermotard-ra hajaz, hiszen a 3 hengeres 800-as motor egy sokkal magasabb és kevéssé kompakt felépítésbe került be.

A Stradale 800-as tulajdonképpen a Rivale extrém újra gondolásából született, hiszen egy túrázásra alkalmas motort kaptunk a fejlesztőktől és a tervezőktől. Gyárilag oldaldobozokat szereltek rá, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé sportos a motor, sőt.

A Turismo Veloce 800 az igazi nagy túrákhoz ajánlott, hiszen sokkal kényelmesebb, mint társa, a Stradale 800. A motor sokkal kényelmesebb így a hosszú utazásokhoz kiváló. Az erőforrás ugyanaz maradt, azaz 800-as. Kérdés, hogy megbirkózik-e majd a konkurensekkel a Super Adventure 1300 vagy a Multisdrada 1200-as típusával.

Megosztás
MVA Motoros Club