MV Agusta Rivale

2012 november 13-án debütált Milánóban, az MV Agusta Rivale. Giovanni Castiglioni vezérigazgató, aki a néhai Claudio Castiglioni fia úgy fogalmazott, hogy a Rivale egy teljesen új típusú motorkerékpár.

Első ránézésre egy supermoto-naked bike átmenettel szembesülünk, amely ikonikus megjelenését a hármas kipufogó végződésnek és a különleges Ducati Diavelre hajazó hátsó világításnak köszönheti.

 

                                                                                

A milánói kiállításon azonban nem ez volt az egyetlen újdonság az olasz gyártótól, hiszen érkezett az új MV Augusta Brutale 800. Vadsága a következő színsémákkal jellemezhető: metál piros/ezüst, mamba piros/fehér, matt szürke/gyöngyház, fehér/”italia” kék.

Mind a két motor ugyanazt a háromhengeres blokkot kapta, amely 798 köbentis és max teljesítménye 125 LE 11600-as fordulaton. A Rivale és a Brutale 800 max nxomatéka 81 Nm 8600-as fordulatszámnál. Igen jó erő/súlya arányt képviselnek a száraztömeghez képest a mindösszesen 167 kilogrammos súlyukkal.

A motorokon acél térhálós váz, amely vegyes alumíniummal keveredik, szemben forgó főtengely és a hidraulikus felfüggesztés teljesen állítható. Az elektronikai csomag is kiváló, hiszen a top kategóriát képviselő MVICS csomagot kapta. A kipörgés gátló 8 szinten állítható, a Brembo monoblock fékek 320 mm-es tárcsákkal rendelkeznek elől és 220 mm-es tárcsákkal hátul.

 

                                       

Megosztás
MVA Motoros Club